L’Ajuntament posarà en marxa per primera vegada un casal de Nadal a les escoles

L’Ajuntament posarà en marxa per primera vegada un casal de Nadal a les escoles

  • Menjador escolar del CEIP Joan MiróS’oferiran activitats esportives de 9h a 13h i servei de menjador fins a les 14:30h a un preu de 6€ al dia
  • La iniciativa serà gratuïta pels infants que durant el curs tenen beques de menjador amb l’objectiu que els nens i nenes amb risc d’exclusió social tinguin assegurat l’àpat del migdia

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp oferirà els dies laborables de les vacances de Nadal un casal d’activitats esportives per als alumnes de les 3 escoles del municipi. Les activitats es realitzaran a les escoles Mare de Déu de la Roca i Joan Miró. A Miami Platja els alumnes del Marcel·lí Esquius que vulguin participar-hi s’hauran de desplaçar al Joan Miró. 

El casal de Nadal estarà obert els dies 23, 24, 28, 29, 30, 31 de desembre i 4 i 5 de gener de les 9 del matí a la una del migdia. Les famílies que vulguin podran ampliar-ho amb el servei de menjador fins a dos quarts de tres. Els participants podran realitzar tot tipus d’activitats esportives i tallers. El cost del servei serà de 6 euros al dia i inclourà les activitats i el dinar.

Aquesta serà la primera vegada que s’oferirà un casal a les escoles durant les vacances de Nadal. L’objectiu és facilitar als pares i mares la conciliació entre la vida laboral i familiar. La iniciativa, de la regidoria de Serveis Socials, també està pensada perquè els menjadors escolars continuïn oberts durant els períodes de vacances.

Es mantindran els menjadors escolars oberts per tal que cap infant es quedi sense dinar aquestes festes

Les activitats esportives i el menjador seran gratuïts per als alumnes que disposin d’ajudes de la Generalitat o del Consell Comarcal, és a dir, que disposin d’una beca de menjador, ja sigui del 100% o bé del 50%. Segons el regidor de Serveis Socials i d’Educació, Enrique López “per no fer distinció entre els dos grups, totes les famílies que ja disposin d’una beca menjador tindran la gratuïtat del servei”.

López ha explicat que “des del servei de menjador, AMPES i professorat de les escoles ens han comunicat que hi ha alumnes que van a classe sense esmorzar, fet que posa de manifest que la malnutrició infantil també és un problema al nostre municipi”.  Per aquest motiu, el regidor de Serveis Socials i Educació ha insistit en què “el projecte és necessari perquè no podem permetre que cap nen o nena no tingui garantit com a mínim un àpat principal al dia”.

A més, aquesta fórmula que obre el menjador a tota la població escolar permet que els infants que realment necessiten el servei no se sentin assenyalats.

D’altra banda, es vol que aquesta iniciativa pugui tenir continuïtat. Per això Enrique López ha assegurat que “s’estan buscant patrocinadors per poder en un futur oferir el servei de menjador escolar durant tots els períodes vacacionals”.

Les properes setmanes es donaran a conèixer les activitats esportives que s’oferiran i com formalitzar les inscripcions per participar als casals de Nadal. 

Imatge portada

menjador_escolar_joan_miro.jpg

Comparteix aquest article