L’Ajuntament s’adhereix al manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament s’adhereix al manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les donesEl manifest, consensuat per tots els grups municipals, està impulsat per la Generalitat, les Diputacions, la FMC i l’ACM

Els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp han acordat adherir-se al manifest institucional del 25 de Novembre per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Amb aquesta adhesió el consistori mostra el seu rebuig envers la violència masclista i referma la seva voluntat de seguir treballant per eradicar aquest problema de la societat. 

El manifest, impulsat per la Generalitat, les diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, insta a les institucions públiques a prendre el compromís de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu per eliminar definitivament la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.

El masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència masclista és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura que destrueix vides i impedeix els desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones.

Conseqüentment, per eradicar la violència masclista cal desautoritzar l’estructura ideològica patriarcal i els discursos masclistes. Per aquest motiu, el manifest posa de relleu la necessitat de situar la prevenció d’aquesta violència com una política estratègica, desplegar la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes i treballar per construir una societat democràtica i moderna que eradiqui el sistema patriarcal i androcèntric.

El manifest es pot llegir íntegrament al següent enllaç.

Imatge portada

25_n.png

Comparteix aquest article