La Policia Local engega una campanya de conscienciació ciutadana per millorar la seguretat viària

La Policia Local engega una campanya de conscienciació ciutadana per millorar la seguretat viària

  • Mitjançant controls radars informatius es recorda que en la majoria dels carrers del municipi la velocitat està limitada a 30 km/h i que l’excés de velocitat és un dels principals factors de risc de tenir un accident

La Policia Local de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per millorar la seguretat vial al municipi.  L’objectiu és que les persones conductores recordin l’obligació de respectar els límits de velocitat en tot moment.

Amb aquesta finalitat, s’estan duent a terme controls amb un radar mòbil, a través dels quals, s’informa als conductors/es que circulen a més velocitat de la permesa que en la majoria dels carrers de trama urbana la velocitat està limitada a 30 km/h. En concret, la setmana passada el radar mòbil es va ubicar a l’avinguda Gil Vernet i a l’avinguda Diversitat. Així mateix està previst que pròximament el radar mòbil s‘ubiqui en nous emplaçaments, per continuar amb aquesta tasca informativa i de conscienciació ciutadana.

En aquest sentit, cal recordar que la velocitat és un dels principals factors de risc de tenir un accident, i que està present en 1 de cada 4 accidents segons dades de la Direcció General de Trànsit.

Després de l’actual període de prova i d’informació es realitzaran campanyes de velocitat en coordinació amb el Servei Català de Trànsit i d’altres per continuar millorant la seguretat viària al municipi. De fet, la pròxima campanya amb el SCT està prevista del 31 de juliol al 6 d’agost, a semblança d’altres campanyes d’alcohol i drogues que es duen a terme de forma habitual en coordinació amb altres cossos policials.

Finalment, cal recordar que les sancions per superar el límit de 30 km/h són:

– Per circular entre 31 i 50 km/h  100€ sense pèrdua de punts

– Per circular entre 51 i 60 km/h 300€  amb pèrdua de 2 punts

– Per circular entre 61 i 70 km/h  400€ amb pèrdua de 4 punts

– Per circular entre 71 i 80 km/h  500€ amb pèrdua de 6 punts

– Per circular a més de 81 km/h  600€ amb pèrdua de 6 punts

D’acord amb la normativa també, el conductor/a que superi en més de 60 km/h el límit establert a les vies urbanes se li realitzaran les diligències policials corresponents per un delicte contra la seguretat viària per un excés de velocitat penal.

Comparteix aquest article