L’Ajuntament anima a reduir la brossa orgànica mitjançant el compostatge casolà

L’Ajuntament anima a reduir la brossa orgànica mitjançant el compostatge casolà

  • Ja es pot consultar al canal Youtube de l’Ajuntament, la sessió virtual “Reduir i compostar, tot és començar” que permet conèixer tots els detalls sobre com iniciar-se en el procés
  • Les persones que vulguin fer compost a casa poden sol·licitar un compostador gratuïtament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha dut a terme una sessió virtual per animar als veïns i veïnes a iniciar-se en el compostatge casolà, tenint en compte que el 40% de la brossa que es genera a cada llar prové de la matèria orgànica. La xerrada, que es va realitzar el passat dijous 14 de gener en el marc de la campanya “Reduir i reciclar, tot és començar”, va reunir virtualment diversos veïns i veïnes del municipi interessats en aquesta pràctica.

La sessió va servir per recordar la importància de tancar el cicle mitjançant el procés de compostatge, transformant les restes orgàniques en compost, un adob natural que es pot utilitzar a l’hort o al jardí. Al llarg de la xerrada es va informar sobre quines són les eines necessàries o quina és la millor ubicació pel compostador, quines restes orgàniques provinents de la cuina o del jardí o l’hort es poden compostar i també aquelles restes que no es poden llençar en el compostador. Es va fer un repàs també de quines són les dificultats més comunes que es poden presentar i com resoldre-les, així  com les possibles utilitats del futur compost.

Abans del torn de preguntes, es va animar a les persones assistents a unir-se a la Xarxa @Compostaires Mont-roig Miami, el canal de Telegram des d’on s’envien consells i informació per resoldre tots els possibles dubtes.

Lliurament de compostadors

Per altra banda, l’Ajuntament lliurarà gratuïtament compostadors a aquelles llars que després de consultar el vídeo de la sessió vulguin iniciar-se en la pràctica de l’autocompostatge. Per sol·licitar-los, es pot fer mitjançant el formulari de contacte disponible al següent enllaç https://reduirireciclar.mont-roig.cat/contacte/ o també trucant al 977 83 70 05 o escrivint al correu electrònic reduirireciclar@mont-roig.cat facilitant el nom, DNI, adreça i telèfon de contacte.

A continuació podeu recuperar el vídeo de la sessió “Reduir i compostar, tot és començar”.

Comparteix aquest article