L’Ajuntament se suma a la campanya ‘Catalunya Clean UP Challenge’ per conscienciar de la quantitat de residus del nostre entorn  

L’Ajuntament se suma a la campanya ‘Catalunya Clean UP Challenge’ per conscienciar de la quantitat de residus del nostre entorn  

  • Per participar en el repte només cal descarregar-se l’App Literatti que permet geolocalitzar, fotografiar, identificar els residus i recollir-los posteriorment.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha adherit a la campanya ‘Catalunya CleanUp Challenge’, una proposta de l’Agència Catalana de Residus (ACR) per conscienciar la ciutadania de la immensa quantitat de residus que hi ha al nostre entorn.

Com baixar-se l’App?  (descarrega el pdf)

Aquesta acció mediambiental pretén transmetre a la societat la importància de fomentar accions sostenibles per reduir els residus i canviar el comportament quotidià de la ciutadania.  I per aconseguir-ho, s’ha proposat aquest repte ambiental comú per empoderar la ciutadania: el Catalunya Clean Up Challenge!, un repte col·laboratiu que és la suma de totes els reptes que es realitzaran a nivell comarcal a tot el país.

En aquest repte, a més de fotografiar, recollir els residus, caracteritzar-los per tipus i quantificar-los, es proposa als participants de les accions de neteja, com la que es farà aquest divendres 6 de maig a la tarda a Mont-roig (Riera de Vila-nova) i a Miami Platja (Estany Gelat) dins la campanya Let’s Clean Up, a que aportin idees i propostes de mesures de prevenció i correcció que es podrien aplicar en l’espai que han netejat, propostes que es traslladaran als responsables d’aquests espais. Totes aquestes dades i propostes es comparteixen en obert mitjançant l’App Litterati.

L’objectiu del repte és arribar a les 100.000 captures a tot Catalunya el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient i data en què se celebrarà l’Ultra Clean Marathon.

El codi de Mont-roig del Camp

Les persones del municipi que es descarreguin l’App i per tal de participar al repte comarcal del Baix Camp, hauran d’emprar el codi MOMI, que al mateix temps permetrà obtenir dades del municipi.

Per participar-hi, només cal emprar aquesta eina digital Litterati, una aplicació gratuïta que permet geolocalitzar els residus i fer-ne una caracterització. Es tracta d’una app senzilla d’utilitzar i que, tot i que el repte es promou aquest cap de setmana en el marc del Let’s Clean Up Day, es mantindrà activa durant tot el 2022 amb el mateix codi per tal que tothom qui vulgui pugui seguir registrant les seves troballes.

En aquest vídeo, els interessats hi trobaran un tutorial de com introduir el codi de participació: https://www.youtube.com/watch?v=4rFrfta2Osk 

Més informació sobre la inicativa: https://www.youtube.com/watch?v=Z6KQGW3Bn3w

Comparteix aquest article