L’Ajuntament sol·licita formalment a Renfe reduir la velocitat dels trens que passen per Miami Platja

L’Ajuntament sol·licita formalment a Renfe reduir la velocitat dels trens que passen per Miami Platja

Via del tren Miami PlatjaVetllar per la seguretat dels veïns i turistes i reduir el risc de nous incidents degut a la manca de manteniment del traçat són els objectius de la demanda

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha enviat una petició formal a Renfe sol·licitant la reducció de la velocitat dels trens que circulen pel nucli urbà de Miami Platja. Els incidents de les últimes setmanes han posat de manifest la manca de manteniment de l’actual traçat ferroviari, fet que suposa un increment exponencial del risc al que veïnat i turistes estan exposats diàriament.

L’Ajuntament creu que aquesta manca de manteniment es deu a la posada en marxa del Corredor del Mediterrani, causa per la qual no s’inverteix en l’actual traçat. Davant d’aquesta situació el consistori proposa a Renfe limitar de 120 km/h a 60 km/h la velocitat dels trens al llarg dels prop de 4 km de nucli urbà. Una mesura que suposaria tan sols incrementar 2 minuts la durada del trajecte i que, d’altra banda, representaria augmentar considerablement la seguretat de la zona.

Defensa de la creació d’una via verda

La reducció de la velocitat és una mesura temporal que el consistori sol·licita a l’espera que entri en funcionament el Corredor del Mediterrani i es desmantelli l’actual traçat ferroviari. En aquest sentit, l’Ajuntament defensa que l’actual línia es converteixi en una via verda que s’integri a la via urbana. La desaparició dels trens permetria donar un ús de lleure a l’espai i qualitat de vida a la població.

Comparteix aquest article