Més de 4.500 persones participaran a l’Eternal Running Invencible de Miami Platja

Més de 4.500 persones participaran a l’Eternal Running Invencible de Miami Platja

 • L’Ajuntament aposta per la competició per la repercussió i projecció que dóna al municipi
 • L’esdeveniment esportiu és a la vegada una festa que premiarà als participants més ràpids però també als que vagin millor disfressats
Rdp_Presentació Eternal running 14_04_2016

El regidor d’Esports Ángel Redondo, l’alcalde Fran Morancho i el director de l’Eternal Running Rubén López en la presentació de la competició

L’Eternal Running Invencible que es celebrarà aquest diumenge 17 d’abril a Miami Platja ja compta amb més de 4.500 inscrits. Una xifra que representa tot un repte per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp que impulsa aquesta competició amb un doble objectiu. Segons ha assegurat l’alcalde Fran Morancho, en roda de premsa aquest matí, “l’Eternal Running és molt important per la projecció que ens dóna com a municipi”. Morancho ha explicat que “hi hem apostat perquè estem convençuts que la repercussió que tindrà dins del territori serà destacada”.

El regidor d’Esports, Ángel Redondo, ha afegit que “es tracta d’una competició de gran magnitud que esdevé un desafiament esportiu però a la vegada una gran festa”. En aquest sentit ha remarcat que l’Ajuntament espera que els participants surtin satisfets amb la iniciativa i vulguin repetir.

En aquesta mateixa línia, Rubén López, director de l’Eternal Running, ha explicat que la finalitat de la competició és que els corredors vinguin a passar-s’ho bé i s’enduguin un bon record de l’experiència. D’aquí que l’Eternal Running animi a disfressar-se i ofereixi com avituallament productes d’aperitiu, per exemple.

Per la seva banda Morancho ha remarcat que a l’hora de decidir el recorregut s’ha procurat que aquest passi per alguns dels punts o llocs més emblemàtics de Miami Platja per tal que els participants se sorprenguin dels petits grans racons del municipi i tinguin ganes de tornar a venir i a descobrir-ho amb calma.

De fet, com a reclam perquè els participants no vinguin el mateix dia i optin per ampliar l’estada al municipi, s’ha programat un concert la nit del dissabte amb Rebeca Jiménez i Mikel Erentxun.

El director de l’esdeveniment esportiu ha explicat també que el contracte que l’Eternal Running estableix amb l’Ajuntament implica que els propers 3 anys Miami Platja té l’exclusivitat de la competició a la demarcació de Tarragona. En aquest sentit ha apuntat que les previsions són que el tercer any s’arribi a la xifra de 10.000 inscrits.

Característiques de la competició

Per superar la competició, que combina esport i molta diversió, els participants hauran d’enfrontar-se a més de 80 obstacles. Bales de palla, inflables o rases de fang, espuma, boles de paintball, entre d’altres, posaran a prova les habilitats dels corredors. D’altra banda, una de les singularitats de la cursa és que els participants poden anar disfressats, de tal manera que no només es premiaran als més ràpids sinó també als que portin les disfresses més originals i divertides. És per aquest motiu que la competició és un reclam per runners però sobretot per persones de totes les edats i condicions físiques.

Confirmada l’assistència de persones famoses

Els més de 4.000 inscrits són de procedències tan diverses com Itàlia, Portugal, Anglaterra, Txèquia, França, Alemanya, Suècia, Colòmbia, Xile i Espanya. Pel que fa a persones famoses la cantant espanyola Rebeca Jiménez i el monologuista i presentador El Monaguillo han confirmat també la seva assistència a la competició. Tots ells lluitaran per obtenir el títol d’Invencibles però sobretot per passar una estona ben divertida.

Inscripcions obertes

Les inscripcions es poden fer a través del eternalrunninginvencible.com i a les oficines del poliesportiu municipal de Miami Platja. Estarn obertes fins al dissabte a les 8 del vespre. El preu és de 26€ per persona. La inscripció inclou la participació a la cursa, una samarreta tècnica Invencible, productes dels patrocinadors, avituallaments i un tiquet degustació per poder dinar després de la competició. S’oferirà paella a tots els participants.

Premi a la millor disfressa

La millor disfressa rebrà 120 euros com a premi per la seva creativitat i valentia. Les persones amb les disfresses més originals i divertides pujaran a l’escenari del lliurament de premis i el públic, segons els seus aplaudiments, decidirà qui es mereix ser el guanyador.

Premis per categories

S’estableixen també premis per al primer classificat de fins a 6 categories masculines i 6 femenines segons franges d’edat. A més hi haurà els següents premis:

 • 3 Primers classificats de la general Masculina i Femenina
 • 3 Primers classificats Local Masculina i Femenina
 • 1er Equip classificat de 5 integrants
 • 1er Equip classificat de 10 integrants
 • 1er Equip classificat de gimnàs
 • 1er Equip classificat amb més participants
 • 1er Bomber Classificat Masculí i Femení
 • 1er de la FCSE, (Policia Autonòmica, Guàrdia Civil)
 • 1er Policia Nacional o Policia Local, Masculí i Femení

Els guanyadors obtindran un trofeu i productes dels patrocinadors.

Horaris i afectacions viàries

La competició començarà a les 11 del matí des de la Pista d’Estiu i transcorrerà per alguns dels carrers de Miami Platja, així com per les cales i trams de les rieres. Es preveu que la cursa finalitzi a les dues del migdia. Durant la celebració de l’esdeveniment s’habilitaran rutes alternatives i punts de pas per tal que les afectacions viàries al veïnat siguin mínimes.

Una competició amb més de 15 anys d’història

L’Eternal Running, que es celebra al llarg de l’any en diverses ciutats de tot el món, de 25 a 30 competicions anuals, és un circuit que uneix diversió, duresa i desafiament. Des de l’any 2002, més de 200.000 persones han obtingut el títol honorífic d’Invencible després de creuar la línia de meta i superar les exigents proves que conformen el recorregut.

La celebració de la competició al municipi compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Comparteix aquest article