Mont-roig del Camp i la Diputació de Tarragona acorden la planificació de les actuacions del Pla ImpulsDipta per a aquest mandat

Mont-roig del Camp i la Diputació de Tarragona acorden la planificació de les actuacions del Pla ImpulsDipta per a aquest mandat

  • L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, amb Sílvia Puerto, diputada delegada del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

    L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha participat d’una mesa de concertació per concretar els projectes que s’impulsaran amb el nou model de col·laboració de la Diputació amb els ens locals

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. L’alcalde Fran Morancho ha participat a la mesa de concertació, celebrada recentment a l’edifici Síntesi de la Diputació a Tarragona, durant la qual s’han abordat conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació, a proposta de l’equip de govern.

A partir d’aquesta anàlisi s’ha establert un document bàsic de planificació definitiva, que es concretarà en un conveni de concertació que se signarà properament.

El Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona pretén ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis. En aquest sentit, es tracta d’un model que s’adapta al cicle inversor de cada ajuntament, i està pensat per utilitzar i rendibilitzar al màxim les quantitats que s’atorgaran a cadascun. D’altra banda, amb aquest sistema se simplificarà fins a un 75% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació de Tarragona.

El pressupost total del Pla ImpulsDipta per a tots els municipis de la demarcació ascendeix a 147M€ per a aquest mandat. Aquest dota els municipis de recursos econòmics que permetin tirar endavant projectes o actuacions rellevants per al municipi, però també estableix àmbits d’actuació obligatoris, considerats estratègics per a la demarcació en el seu conjunt. D’aquesta manera, cada municipi haurà de destinar, almenys, el 5% dels recursos que li hagin estat atorgats a través del pla a actuacions en matèria de cultura i interès ciutadà, el 10% a salut pública (aigua, piscines, plagues…) i el 15% a actuacions per a la transició ecològica (eficiència energètica, residus, prevenció d’incendis…).

Comparteix aquest article