Mont-roig del Camp i Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant col·laboraran per tal d’incrementar les places de la UEC

Mont-roig del Camp i Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant col·laboraran per tal d’incrementar les places de la UEC

Reunió Departaments Educació Mont-roig del Camp i Vandellòs-l'hospitalet de l'Infant

Reunió Departaments Educació Mont-roig del Camp i Vandellòs-l’hospitalet de l’Infant

L’acord permetrà atendre més alumnes amb necessitats educatives especials

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha arribat a un acord amb Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant per poder incrementar les places de les Unitats d’Escolarització Compartida. Les UEC són un recurs que dóna una resposta educativa al col·lectiu de joves de 12 a 16 anys que presenten fracàs escolar, greus retards en l’aprenentatge, dificultats de comportament i trets d’inadaptació social.

Es tracta de joves que cursen l’ESO i que, tot i que ja han participat en els programes disponibles del seu centre educatiu, necessiten realitzar activitats de caràcter globalitzador i d’aplicació més pràctica per tal que es produeixin millores per poder-se promocionar, tan a nivell personal i social així com acadèmic i laboral.

Actualment la UEC està ubicada a l’Hospitalet de l´Infant i acull alumnes dels dos municipis. De les 8 places actuals, 5 estan finançades per la Generalitat i 3 per l’Ajuntament de Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant. Amb l’acord s’arribarà a un total de 10 places i seran criteris tècnics els que dictaminaran qui les ha d’ocupar. La reunió mantinguda la setmana passada entre el regidor d’Educació de Mont-roig, Enrique López i Núria Ortiz Sánchez, la seva homòloga al municipi veí, es va determinar que Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant posarà les instal·lacions i part del professorat i Mont-roig del Camp l’altra part. Els alumnes que hi participen, triats per part dels inspectors del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, assisteixen 2 dies a la setmana a la UEC i la resta al seu institut.

Comparteix aquest article