Mont-roig del Camp participa a la Cursa de Transports de l’ATM

Mont-roig del Camp participa a la Cursa de Transports de l’ATM

  • Mont-roig del Camp participa a la Cursa de Transports 2015El cotxe és el transport més ràpid per fer el trajecte Mont-roig –Tarragona
  • Agafar l’autobús surt 8 vegades més econòmic que el cotxe

Tot i la puntualitat del transport públic i l’extrema rapidesa del grup de ciclistes, el cotxe ha estat el mitjà de transport més ràpid en recórrer els 28’6 quilòmetres que separen Mont-roig del Camp de Tarragona.

El municipi ha participat per primera vegada, aquest matí, a la Cursa de Transports Interurbans del Camp de Tarragona que organitza l’ATM del Camp de Tarragona. Aquest és el cinquè any que es duu a terme aquesta iniciativa en què diverses persones es desplacen simultàniament entre dos punts  per comparar els temps de viatge, els costos directes i la contaminació entre diversos mitjans de transport.

Mont-roig del Camp s’ha sumat a la iniciativa amb un grup de 4 ciclistes formats per membres de l’Àrea d’Esports i de Turisme, un treballador municipal jubilat que ha realitzat el trajecte en transport públic i membres dels serveis tècnics del consistori que han optat per una conducció eficient amb cotxe.

Amb punt de sortida a l’aparcament de l’Ajuntament de Mont-roig i punt d’arribada a la plaça de la font de Tarragona, tots ells han començat la cursa quan faltaven pocs minuts per les 10 del matí.

Els primers en completar el trajecte han estat els ocupants del cotxe, amb un temps de 44 minuts. Seguidament ha arribat el grup de ciclistes que han realitzat la cursa amb només 63 minuts. La tercera posició ha estat per l’autobús amb 84 minuts.

El transport públic ha doblat gairebé el temps del cotxe degut a la necessitat de realitzar un transbordament a la Plaça de les Oques de Reus per poder agafar una segona línia i arribar a Tarragona. En altres municipis veïns de més població, segons l’ATM, la diferència entre cotxe i bus ha estat de 15 minuts degut a la major freqüència i l’existència de línies directes amb la capital de la demarcació.   

Tot i això l’autobús és 8 vegades més econòmic que el transport privat. ATM ha calculat que el trajecte Mont-roig-Tarragona amb bus és de 1,95 euros enfront els 15,34 euros del cotxe (gasolina, aparcament, proporció amb amortització vehicle, etc.) i els 1,53 euros de la bicicleta (xifra extreta de la repercussió de la bici i el trajecte).

La cursa també ha mesurat les emissions de gasos hivernacle (CO2), xifrats en 3,98 kg el cotxe i 1,7 kg el bus. Pel que fa a la contaminació urbana s’han mesurat els òxids de nitrogen (17,2 gr. el cotxe i 6,92 gr. el bus) i les micropartícules PM10 (1,3 gr. el cotxe i 0,7 gr. el bus). Aquí lògicament guanya la bicicleta per ser el transport amb zero contaminació.

Juntament amb Mont-roig del Camp, que s’estrenava, la cursa també ha comptat amb la participació d’altres municipis de la demarcació com Altafulla, l’Arboç, Cambrils, Vila-seca, Reus, Salou o el Vendrell. La iniciativa s’emmarca dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. 

Imatge portada

img-20151015-wa0002.jpg

Imatges

img-20151015-wa0001.jpg

Imatges

dscn7309.jpg

Imatges

dscn7312.jpg

Imatges

img_20151015_101546.jpg

Comparteix aquest article