L’Ajuntament de Mont-roig del Camp demana a la Generalitat que traslladi els barracots de l’Institut Antoni Ballester a Miami Platja a un nou solar del municipi
-
El cost de traslladar els barracots ascendeix al voltant de 600.000 euros que el consistori de Mont-roig del Camp espera que pugui assumir la Generalitat.
El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres, ha aprovat per unanimitat demanar al departament d’Ensenyament de la Generalitat el trasllat dels mòduls de l’Institut Antoni Ballester, secció Miami, a un nou indret definitiu, al carrer Saragossa cantonada carrer Aleixar, per tal de dignificar les aules ja que ara mateix es troben en barracots al costat del col·legi Joan Miró. El cost de traslladar aquests barracots ascendeix al voltant de 600.000 euros, quantitat que el consistori de Mont-roig del Camp espera que pugui assumir el departament d’Ensenyament de la Generalitat.
Fins al curs escolar 2009/2010, el municipi de Mont-roig del Camp va comptar amb un Institut d’Educació Secundària, l’Antoni Ballester de Mont-roig del Camp, a on es desplaçaven tots els alumnes que finalitzaven l’educació Primària, tant de l’Escola Joan Miró del nucli de Miami Platja, com de l’Escola Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp, per cursar els estudis d’ESO i Batxillerat. A partir del 2009/2010, l’escola Joan Miró de Miami Platja va començar a funcionar com Institut Escola, gràcies a uns mòduls provisionals annexats a la mateixa escola. Amb aquesta ampliació s’aconseguia que els alumnes que estudiaven a Miami Platja no haguessin de desplaçar-se fins a Mont-roig del Camp per cursar els estudis d’ESO. Per a l’altra escola de Miami Platja, l’escola Marcel·lí Esquius, també es projectava el model d’institut escola, cobrint així l’oferta d’ensenyament secundari per a tota la població escolar d’aquest nucli. En els darrers anys, el Departament ha optat per no mantenir el model dels instituts escoles, eliminant el projecte de l’Escola Marcel·lí Esquius, i fent que els mòduls annexos a l’escola Joan Miró, es destinessin a ser una secció de l’Institut Antoni Ballester, de Mont-roig del Camp.
El nucli de Miami Platja, donada la seva projecció demogràfica, amb gairebé 8.000 habitants censats i doblant la població del nucli de Mont-roig del Camp, requereix un institut que s’allunyi de la permanent situació de provisionalitat, i que pugui donar resposta i es converteixi en referent tant per a l’Escola Joan Miró com per l’escola Marcel·lí Esquius. La ubicació que proposa l’Ajuntament, al c/ Saragossa, cantonada c/ Aleixar, es troba centrada en el nucli de Miami Platja, i suposa un punt adequat per a que l’institut esdevingui de referència per a les dues escoles del nucli de població.
L’Ajuntament de Mont-roig del Camp considera que “l’emplaçament de l’extensió l’Institut Antoni Ballester a Miami Platja, annex a l’escola Joan Miró, es troba en precari, en situació de provisionalitat, i en uns terrenys que no són de titularitat municipal. Aquesta situació dificulta l’ampliació i/o instal·lació de nous mòduls i la futura construcció definitiva de l’edifici, i s’ha de cercar una solució per no perllongar aquesta problemàtica”.
Desestimació de les al·legacions
D’altra banda, els vots de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha desestimat les al·legacions presentades als pressupostos municipals pel 2017 per part del grup municipal de Convergència i Unió, tot i que l’alcalde va reconèixer l’esforç que aquest grup municipal va realitzar treballant algunes propostes alternatives. Amb aquesta votació, els pressupostos pel 2017 queden aprovats definitivament.
Mocions aprovades
El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp també va aprovar per unanimitat dues mocions presentades pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-AM presentades per la seva portaveu Irene Aragonès.
La primera reclama el restabliment d’un servei d’atenció al ciutadà per la policia local a les oficines de la Casa de la Vila de Mont-roig del Camp. El regidor responsable de la Policia Local, Juan Gallardo, va assegurar que amb els comandaments de la Policia Local es buscarà una solució per garantir la presència de la Policia Local per tal que els ciutadans puguin tramitar denuncies o queixes.
La segona moció aprovada fa referència al patrimoni local. En concret es va aprovar una moció de suport per guardar i promocionar la tècnica de la pedra seca i que sigui inscrita el 2018 a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO. El 21 d’abril de 2016 el Diari Oficial de la Generalitat declarava BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) cinc barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp, únic cas a Catalunya. Mont-roig del Camp és l’única població catalana amb construccions de pedra seca amb aquesta catalogació.
Reconeixement a una treballadora
L’Ajuntament de Mont-roig del Camp va tancar la sessió plenària amb un reconeixement a Dolors Tuset, que després de 45 anys treballant a diversos departaments de l’Ajuntament s’ha jubilat. L’alcalde de la població, Fran Morancho, en nom de tot el consistori li va agrair l’esforç dedicat al seu poble durant tota la vida i li va lliurar un petit record i un exemplar original de La Vanguardia del dia que va néixer.