La coreana Lotte Energy Materials referma el seu compromís amb Mont-roig del Camp
-
L’alcalde, Fran Morancho, ha viatjat aquest dimecres a Corea per signar un acord de col·laboració amb el CEO de l’empresa coreana, Kim Yeon-seop, i concretar la construcció de la primera fàbrica intel·ligent d’Elecfoil als Comellarets
- La signatura, que ha comptat amb la presència del director general d’Indústria de la Generalitat, Oriol Alcoba, impulsa la tramitació administrativa del projecte
L’empresa coreana Lotte Energy Materials i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp han signat aquest dimecres a Seül (Corea del Sud) un acord de col·laboració amb l’objectiu de refermar i accelerar la inversió industrial prevista al municipi. La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el CEO (Chief Executive Officer) de Lotte, Kim Yeon-seop, que han estat acompanyats pel director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Oriol Alcoba, i representants d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’Empresa del Govern, a Corea.
Aquesta signatura suposa l’impuls oficial a la tramitació administrativa que ha de permetre la implantació de la primera fàbrica intel·ligent de Lotte a Espanya. Aquesta primera factoria a Mont-roig del Camp es convertirà en una base europea de producció de làmines de coure (Elecfoil) d’alt nivell per a bateries de cotxe elèctric. La trobada, que ha tingut lloc a un dels edificis més emblemàtics de Seül, la Lotte World Tower, també ha servit per refermar la confiança i el compromís de totes les parts, especialment després que Lotte Energy Materials adquirís la també empresa coreana Iljin Materials fa uns mesos, assumint així la direcció del projecte. Aquesta ha estat la primera trobada oficial de l’alcalde amb l’alta direcció de Lotte Energy Materials des de l’adquisició.
Prèviament, Lotte Energy Materials ja havia anunciat la seva intenció de mantenir la inversió a Mont-roig del Camp per un import inicial de gairebé 400 milions d’euros per a la construcció d’una primera factoria de producció intel·ligent. L’empresa coreana preveu que aquesta primera fàbrica estigui operativa el 2025 amb una capacitat de producció anual de 30.000 tones de làmines de coure per a bateries de cotxe elèctric. La creació de llocs de treball previstos, per aquesta primera fàbrica, és de 200 fixos directes.
La trobada entre Lotte Energy Materials, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya també ha servit per tractar sobre la necessitat d’agilitzar administrativament el projecte, així com per refermar el total suport de les administracions catalanes a la inversió, d’acord amb la seva condició de projecte estratègic per al territori.
L’alcalde Fran Morancho ha explicat que la implantació de Lotte al municipi “suposarà un impuls definitiu al desenvolupament industrial i l’economia local de Mont-roig del Camp, que també beneficiarà al conjunt del territori donada la seva magnitud. La reindustrialització, la creació de llocs de treball i la revitalització econòmica seran importantíssimes. Estem totalment compromesos amb el projecte”.
Kim Yeon-seop, CEO de Lotte Energy Materials, ha volgut agrair la visita a Corea dels representants institucionals que han assistit a la trobada. En aquest sentit, ha explicat que “per l’èxit del projecte, hem establert un acord a llarg termini basat en una estreta col·laboració per aconseguir que Mont-roig del Camp es converteixi en un centre avançat que subministri Elecfoil d’alta gamma al mercat europeu”.
El director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, per la seva banda, ha destacat “el compromís de la nova propietat en un projecte clau pel país. Es tracta de la inversió industrial “greenfield” més gran dels darrers 20 anys a Catalunya en un sector estratègic com és el de la mobilitat elèctrica”. Alcoba ha recordat que “l’aposta per la indústria és un dels principals objectius d’aquest Govern. Per això, estarem al costat de Lotte per treballar conjuntament amb el projecte”.
Definició urbanística del projecte
L’acte ha permès tancar l’acord per definir urbanísticament el projecte. La zona industrial dels Comellarets tindrà una superfície total de 440.400 m2 (44 hectàrees), que permetran la implantació de més línies de producció que puguin generar una producció anual de fins a 100.000 tones d’Elecfoil d’alta gamma. La inversió inicial de 400 milions d’euros i la producció de 30.000 tones de la primera fàbrica constitueixen, per tant, una primera fase del projecte. Per altra banda, es preveuen 50 hectàrees de terreny per a la generació d’energia solar que s’ubicaran annexes a la zona industrial, amb l’objectiu que el complex pugui abastir-se d’energies renovables respectuoses amb el medi ambient i d’acord amb les normes europees.