Presentació del projecte Missió Antoni Benaiges a la Fundación de Ferrocarriles Españoles a Madrid

Presentació del projecte Missió Antoni Benaiges a la Fundación de Ferrocarriles Españoles a Madrid

  • Reunió valoració del projecte Missió Benaiges a Madrid.

    A l’acte, que va comptar amb la presència de l’alcalde Fran Morancho, es va fer una valoració de la primera edició d’aquest projecte de recuperació de la memòria i es va anunciar una segona edició de la Missió Antoni Benaiges

Aquest dimecres ha tingut lloc a la seu de la Fundación de Ferrocarriles Españoles a Madrid la reunió per valorar i parlar de la continuïtat de la Missió Antoni Benaiges. Es tracta d’un projecte que va tenir lloc aquest estiu en homenatge al mestre mont-rogenc Antoni Benaiges, qui va prometre als seus alumnes portar-los a veure el mar l’any 1936, promesa que es va veure interrompuda per la Guerra Civil espanyola.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, acompanyat de la regidora de Cultura, Mar Urisel, dos representants de l’Associació Escola Benaiges, i membres de les associacions Tabadol de la Cañada Real (Madrid) i Educadores María de Borja de La Cartuja (Granada). També hi va assistir un representant de RENFE, entitat acollidora de la jornada.

Durant la presentació, es va fer un resum de la primera edició de la Missió Benaiges i es va anunciar la segona convocatòria per a l’any vinent. Aquesta iniciativa es proposa complir amb la promesa de Benaiges, organitzant un segon viatge perquè els infants coneguin el mar Mediterrani a la platja de Mont-roig del Camp.

La Missió Antoni Benaiges

La Missió Antoni Benaiges és un projecte educatiu i cultural que va començar el juliol de 2024, amb un viatge de vint-i-nou nens i nenes, d’entre 8 i 13 anys, de la Cañada Real (Madrid) i el barri de La Cartuja (Granada). L’itinerari va recórrer cinc comunitats autònomes i va incloure activitats culturals, lúdiques i d’aprenentatge amb visites a llocs emblemàtics de memòria històrica i espais naturals. El viatge va incloure activitats de convivència, aprenentatge i tallers com apicultura a Bañuelos, cine, teatre infantil, esports alternatius i visites a castells. Els participants van arribar a Mont-roig del Camp al final de la setmana, on van tenir l’oportunitat de conèixer el mar Mediterrani i visitar el Mas Miró.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, que es va encarregar de les despeses d’allotjament i dietes dels infants i monitors durant la seva estada, aquest projecte va complir la promesa que Benaiges va fer fa 88 anys als seus alumnes de Bañuelos de Bureba (Burgos) abans de ser assassinat pels feixistes.

Comparteix aquest article