La campanya “Fes circular la teva llauna al groc” arriba avui a les platges de Mont-roig del Camp

La campanya “Fes circular la teva llauna al groc” arriba avui a les platges de Mont-roig del Camp

  • L’Ajuntament ha donat suport al programa europeu de sensibilització ambiental “Cada lata cuenta” per incidir en la importància del reciclatge

La campanya ha començat aquest matí a la platja Cristall

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha adherit a la campanya “Fes circular la teva llauna al groc”, una iniciativa del programa europeu de sensibilització ambiental “Cada lata cuenta” que té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes.

Amb aquesta finalitat, des d’avui i fins al 18 d’agost, dinamitzadors de la campanya, que porten una motxilla recol·lectora, es desplaçaran per les platges Cristall, Pixerota i Porquerola per facilitar el reciclatge als banyistes, a més informar-los sobre la importància d’aquest petit gran gest.

Cal destacar que la campanya fa especial èmfasi en una sèrie de missatges com ara que la llauna de begudes és un envàs òptim a l’entorn de l’economia circular. Per aquest motiu és molt important que tots incorporem en el nostre comportament el gest de dipositar els envasos metàl·lics al contenidor groc,  tancant així el cicle que comença a l’economia circular de les llaunes de begudes i tenint cura del medi ambient a través de l’estalvi de materials i energia. Gràcies al reciclatge, el 75% dels metalls produïts per la humanitat encara segueixen en ús.

Aquesta iniciativa, que ara arriba a les platges de Mont-roig i Miami Platja, ja ha passat per altres localitats, com Cambrils, l’altre municipi del Camp de Tarragona que també s’ha adherit a la iniciativa. La pròxima parada per les platges catalanes serà a Calonge i a Lloret de Mar, les pròximes setmanes.

Sobre “Cada lata cuenta”

“Cada lata cuenta” és un programa de sensibilització mediambiental al voltant del reciclatge de llaunes de begudes present a 14 països europeus. Sorgeix per primera vegada l’any 2009 al Regne Unit, arrencant a Espanya el 2015. “Cada lata cuenta” remarca la importància de reciclar les llaunes de begudes també quan ens trobem fora de casa. Les llaunes de begudes es componen de materials metàl·lics que poden reciclar-se infinites vegades sense perdre les seves propietats. Cada llauna de begudes que reciclem pot convertir-se en una nova, o bé en un altre producte com una bicicleta o un component d’un satèl·lit espacial.

Comparteix aquest article