La consellera de Cultura posa en valor dos dels BCIN més importants del municipi

La consellera de Cultura posa en valor dos dels BCIN més importants del municipi

  • Natàlia Garriga va visitar i elogiar dos dels elements patrimonials locals més importants, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca i el Mas Miró

Els regidors i regidores de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i els membres del Patronat de la Mare Déu de la Roca amb la Consellera de Cultura

La consellera de Cultura Natàlia Garriga, va visitar, aquest divendres a la tarda, dos dels elements patrimonials més importats del municipi. D’una banda, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional pel govern de la Generalitat el passat mes de maig i el Mas Miró, també BCIN des del 2006 i actualment en tràmits per formar part del Registre de Museus de Catalunya.

Garriga, acompanyada per la directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández i la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Lourdes Malgrat, va començar la seva visita a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Allí la va rebre l’alcalde Fran Morancho, la regidora de Cultura Mei Benach, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i els membres del Patronat de la Mare de Déu de la Roca, al complet.

Amb la presidenta del Patronat al capdavant, M. Neus Mendoza, la consellera va visitar l’interior de l’Ermita, Sant Ramon i el seu entorn que va qualificar de “meravellós indret en perfecte equilibri entre la natura, la fe, la història i les llegendes”.

Recordem que el Govern de la Generalitat va declarar, el passat mes de maig, Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric, l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, i en va delimitar l’entorn de protecció.

El Mas Miró al Registre de Museus de Catalunya

Després de conèixer l’Ermita, la consellera es va desplaçar fins al Mas Miró on, de la mà de la seva directora, Elena Juncosa, va descobrir el lligam entre Joan Miró, la terra i Mont-roig.

De fet, aquesta visita va tenir lloc dies després que la mateixa consellera de Cultura signés la proposta de resolució per la qual s’inscriu la Fundació Mas Miró al Registre de Museus de Catalunya. La Fundació estarà oficialment inscrita en publicar-se al DOGC, previst per a les pròximes setmanes.

Es tracta d’un pas important, doncs només un 20% dels museus que hi ha a Catalunya, aproximadament, formen part d’aquest Registre, ja que cal complir amb uns requisits establerts per llei. Així, la Fundació Mas Miró deixarà de ser col·lecció oberta al públic, consideració actual, per entrar a formar part d’aquest Registre, un fet que li permetrà optar a les subvencions que concedeix el Departament de Cultura en matèria de museus; ser membre de ple dret de les xarxes temàtiques de museus i xarxes territorials de museus i rebre l’assessorament i el suport tècnic del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles.

Comparteix aquest article