L’Ajuntament inicia una nova prova pilot a la urbanització Club Mont-roig per millorar la qualitat de la fracció vegetal

L’Ajuntament inicia una nova prova pilot a la urbanització Club Mont-roig per millorar la qualitat de la fracció vegetal

• Les veïnes i veïns de la Urbanització Club Mont-roig han estrenat un nou espai de recollida de restes de poda i jardineria, amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat i poder fer-ne estella km0

Tancat per a les restes de poda a la urbanització Club Mont-roig

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp segueix treballant en noves estratègies amb la voluntat de millorar la qualitat de la fracció vegetal recollida al municipi. És per això, que després de la posada en marxa de la recollida de la poda porta a porta a la urbanització Sant Miquel, ara es posa en marxa una nova prova pilot a la urbanització Club Mont-roig. En aquesta urbanització s’hi ha instal·lat un nou tancat destinat a la recollida de poda dels veïns i veïnes d’aquesta zona. Per tal d’informar de com funciona el nou sistema de recollida, així com del codi necessari per accedir al tancat i, al mateix temps, recollir suggeriments de la ciutadania, el veïnat ha rebut la visita de les agents de civisme, les darreres setmanes.

Les restes vegetals d’aquest espai, així com en les tasques de jardineria dels espais verds municipals i en els altres punts de recollida del municipi, serà triturada i convertida en estella. Aquest recurs es podrà utilitzar sota demanda per qualsevol particular o empresa del municipi.

A més, durant els propers mesos, el Departament de Residus i Neteja Viària mantindrà informada l’Associació de Veïns de la urbanització sobre els resultats de recollida obtinguts així com de les possibles incidències. D’aquesta manera es pretén que els propis usuaris se sentin implicats i corresponsables de les millores implementades i dels objectius de prevenció, reducció i recollida selectiva de residus a assolir.

Municipi circular
Amb aquestes accions, es pretén aconseguir un municipi més circular, reduint la generació de residus de poda i jardineria, separant-los correctament, triturant-los i convertint-los en estella, un recurs per al propi municipi.

Per fer ús d’aquesta estella km0, caldrà demanar cita prèvia a Nostreserveis (al telèfon 97 783 72 29 o via el correu electrònic info@nostreserveis.cat), sol·licitant la quantitat desitjada. Un cop acceptada la sol·licitud, caldrà anar-la a recollir a les instal·lacions de Nostreserveis amb vehicle propi. La disponibilitat d’aquesta estella estarà vinculada a la quantitat de poda recollida.

Comparteix aquest article