Les veus d’ una vintena d’ alumnes de l’Institut de Miami al “Com sona l’ESO” 2015

Les veus d’ una vintena d’ alumnes de l’Institut de Miami al “Com sona l’ESO” 2015

Més de 1.400 alumnes i professors de secundària participen en un macroconcert a XàbiaEls alumnes de l'Institut de Miami al photocall de "Com sona l'ESO"

Esforç i noves experiències. Aquestes són les paraules que millor resumeixen el que han viscut la vintena d’alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Antoni Ballester de Miami que han participat a la 16ena edició del “Com sona l’ESO”.  

La trobada s’ha celebrat del 22 al 25 d’abril a Xàbia (Alacant) i ha comptat amb la participació de 1.300 alumnes i 120 professors vinguts de 51 instituts de secundària de Catalunya, País Valencià i Balears. Durant quatre dies, tots ells han conviscut per dur a terme un gran repte musical, treballat prèviament a les aules de música.

El repte ha estat un macroconcert conjunt, aquest any a partir del projecte “Yesterday?”, una proposta amb més de 20 cançons, algunes en anglès, que “relaten els fets socials i polítics més importants de la dècada dels 60”, segons ha explicat Annabel Garrido, professora de música de l’Institut Antoni Ballester de Miami.

El grup de Miami, de 19 alumnes i 2 professors, ha estat mesos preparant les cançons, adaptant-les i coreografiant-les a través de l’assignatura de música. També des d’inicis de curs han buscat finançament per poder pagar-se el viatge.

Un cop a Xàbia, els alumnes han continuat treballant amb més de 4 hores diàries d’assaig però també han pogut gaudir de múltiples activitats paral·leles com actuacions i concerts.

Tal i com ha explicat la professora de música del centre de Miami “es tracta d’una proposta molt important perquè els alumnes poden viure una experiència singular, conèixer gent nova, valorar el que costa muntar un concert i sentir-se artistes. Estic orgullosa perquè s’hi van deixar fins a l’últim fil de veu”.

Per la seva banda, l’alumnat ha assegurat sentir-se sorprès per l’organització de l’esdeveniment i l’ambient familiar. Segons Mar Gairal, alumna del centre de Miami “Ha sigut una experiència increïble. Recomanem a tothom que pugui que la visqui, ja sigui com a participant o com de públic”. 

Imatge portada

img-20150429-wa0005.jpg

Imatges

img-20150429-wa0003.jpg

Imatges

img-20150429-wa0007.jpg

Imatges

img-20150429-wa0002ok.jpg

Imatges

img-20150429-wa0008.jpg

Emails enviats
Dimecres 29 de Abril del 2015 a les 15:04 – Canal Reus TV – Informatius (informatius@canalreustv.com), Costadiari.cat – Elisabeth (esarraseca@gmail.com), Costadiari.cat (info@costadiari.cat), Costadiari.cat – Ariadna (a.escodapadilla@gmail.com), REUS DIGITAL (redaccio@reusdigital.cat), REUS DIRECTE (reusdirecte@reusdirecte.com), REUS DIRECTE Redacció (redaccio@reusdirecte.com), Costa Magazine (agencia@mediatica.net), El Ressó (info@pedrasecamont-roig.com), El Traginer (traginer@pucom.biz), Miquel Beatet (mabeatet@hotmail.com), Diari de Tarragona – Adriana Escoda (aescoda@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Costa (costa@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Javier Díaz (jdiaz@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Mònica Just (mjust@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Oficina Reus (reus@diaridetarragona.com), El Punt – Azahara Palomares (apalomares@elpuntavui.cat), El Punt – Oficina territorial (tarragona@elpuntavui.cat), Guia de Reus (guia@bonaimatge.es), Més Tarragona – Especials (Laura Gómez) (especials@mestarragona.com), Més Tarragona – Redacció (redaccio@mestarragona.com), Més Tarragona – Sílvia jimenez (jimenez@mestarragona.com), El Mundo – Cultura (cultura@elmundo.es), El País – Catalunya (catalunya@elpais.es), El País – Redacció digital (redacciondigital@elpais.es), La Vanguardia – Oriol Margalef (margalef76@gmail.com), La Vanguardia – Revista Què fem? – Rita Pere (rpere@prismapublicaciones.com)

Comparteix aquest article