Mont-roig del Camp s’adhereix per primera vegada a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Mont-roig del Camp s’adhereix per primera vegada a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015La Policia Local oferirà xerrades sobre alternatives a l’ús del vehicle a motor, seguretat i circulació als centres educatius

Sota el lema europeu “Tria. Canvia. Combina”, diverses localitats de tot Catalunya celebren, de l’11 al 18 d’octubre, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Per primera vegada Mont-roig del Camp s’ha adherit a la iniciativa amb la organització de xerrades sobre l’ús de mitjans de transport sostenibles, amb la implementació de mesures permanents de millora de la mobilitat i amb la participació a la Cursa de Transports interurbans del Camp de Tarragona.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

En aquest sentit i amb l’objectiu d’impulsar l’ús del transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics, dos agents de la Policia Local oferiran unes xerrades als alumnes de primària dels centres educatius del municipi. Aquest dimarts al matí visitaran el CEIP Mare de Déu de la Roca de Mont-roig, dimecres dia 14 el CEIP Marcel·lí Esquius i divendres dia 16 l’escola Joan Miró. Els agents transmetran als nens i nenes diversos consells de mobilitat segura per conscienciar-los de la importància dels seus actes i els hi explicaran que canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Les jornades culminaran amb el passi d’un vídeo didàctic i entrega de material. 

D’altra banda, el municipi també s’adhereix a la iniciativa amb la presentació de les diverses mesures permanents que s’han implementat i que contribueixen a fomentar l’ús de l’espai viari amb bicicleta, a peu o amb transport públic. Alguns exemples són la millora dels aparcaments per bicicletes, voreres i passos de zebra, els programes de reducció de la velocitat a les zones properes a les escoles, la reducció de zones d’aparcament i circulació al nucli antic o l’eliminació de barreres arquitectòniques, entre d’altres. 

Finalment, en el marc de la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l’Ajuntament també participarà a la Cursa de Transports interurbans del Camp de Tarragona que per cinquè any consecutiu organitza l’ATM del Camp de Tarragona, la PTP Promoció del Transport Públic i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

La cursa és una activitat que pretén ser una comparativa cívica. Consisteix en què diverses persones es desplacen simultàniament entre dos punts per comparar els temps de viatge, costos directes, consums energètics, emissions de gasos d’efecte hivernacle (CO2) i gasos relacionats amb la contaminació urbana (Òxids de nitrogen i micropartícules PM10) entre diversos mitjans de transport. 

Per participar en la comparativa des de Mont-roig del Camp, es realitzarà el desplaçament amb transport públic, amb vehicle privat tenint en compte una conducció sostenible i ecoeficient i amb bicicleta. 

Imatge portada

setmana_mobilitat.jpg

Comparteix aquest article