L’Ajuntament engega una campanya informativa per combatre l’herba de la parietària

L’Ajuntament engega una campanya informativa per combatre l’herba de la parietària

  • Els tríptics es repartiran aquesta tardor per tal d’eliminar aquestes plantes abans dels principals cicles de floració
  • L’objectiu és conscienciar a la ciutadania que, la prevenció és el millor mètode de control 

Eliminació manual de la parietària

El departament de Medi Ambient i Salut Pública de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya de prevenció i control de l’herba de la parietària. Amb aquest objectiu ha editat tríptics informatius on es donen a conèixer algunes de les accions que duu a terme l’Ajuntament per controlar-ne la proliferació, consells sobre accions a realitzar a nivell particular, el protocol a seguir en cas d’al·lèrgia, així com informació genèrica sobre aquesta planta.

També coneguda com a herba de paret, herba dels caragols o herba apegalosa, té un període de floració prolongat, amb un cicle curt a la tardor i un altre de més llarg a partir del febrer. Segons ha explicat el regidor de Medi ambient i Salut Pública Josep Maria Gairal “aquesta és una de les plantes que causa major al·lèrgia entre la població, per aquest motiu volem que la població conegui que és important eliminar aquesta herba, abans del principal cicle de floració”.

De fet, a causa de la seva mida petita, el pol·len es manté a l’atmosfera durant molt temps i té molta facilitat per desplaçar-se amb el vent. A més, amb hiverns suaus, els problemes d’al·lèrgia es poden allargar durant tot l’any.

Gairal ha afegit que “a més de les accions que es realitzen als espais públics d’eliminació manual i mecànica, és important que al nostre hort o jardí i a les façanes o parets de les cases també arrenquem aquestes plantes, això sí, seguint els consells que s’indiquen al tríptic”.

Aquesta és la tercera campanya que el departament de Medi Ambient i Salut Pública duu a terme amb l’eslògan La prevenció és el millor mètode de control, per tal de conscienciar la ciutadania sobre temes d’interès general. Anteriorment se n’han editat sobre els mosquits i sobre la processionària.

Tríptic informatiu campanya Parietària

Campanyes de control de plagues

Aquestes tres (parietària, processionària i mosquits) són algunes de les accions que es realitzen al llarg de l’any per reduir la proliferació de plagues al terme municipal, però n’hi ha d’altres com el control de coloms, paneroles, insectes, formigues i rosegadors. Es tracta de mètodes integrats que prioritzen el control biològic, físic i mecànic, i que utilitzen els plaguicides més específics, selectius i de menys perillositat per a la salut de les persones i del medi ambient. Tot plegat per mantenir les espècies perjudicials per a l’home sota el llindar de tolerància i evitar que puguin ocasionar problemes sanitaris, molèsties, perjudicis o pèrdues econòmiques a les persones.

Comparteix aquest article