Comença la campanya per lluitar contra la processionària del pi

Comença la campanya per lluitar contra la processionària del pi

Processionària pinsEs realitza un tractament biològic preventiu, innocu per les persones i animals, que s’aplica als pins ubicats a la via pública, zones verdes i escoles

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa, un any més, la campanya de prevenció contra la processionària del pi a les zones verdes municipals. Els tractaments han començat aquest matí i s’allargaran fins a finals de setmana.  

Per combatre la plaga de la processionària es realitza un tractament biològic als pins ubicats a la via pública, zones verdes i escoles. L’empresa encarregada dels treballs realitza una polvorització amb Bacillus thuringiensis, una espècie microbiològica que s’aplica a les fulles dels pins en el període en què les larves surten dels ous per alimentar-se. De fet és durant els mesos d’octubre i novembre l’època adient per fer aquest tipus de tractament.  

Amb l’eliminació de les larves s’evita que aquestes es constitueixin en bosses de seda per passar l’hivern i que a la primavera les erugues baixin dels arbres en filera fins al terra, on fan la crisalidació i es converteixen en papallones.  

Cal recordar que el tractament preventiu que es realitza és innocu per a les persones i els animals i permet lluitar contra una de les plagues més importants de les pinedes mediterrànies. De fet, els pèls de les erugues són irritants i poden causar afeccions al·lèrgiques a les persones i als animals domèstics.

Imatge portada

processionaria.jpg

Comparteix aquest article