La platja Cristall i la platja de la Pixerota revaliden les Banderes Blaves

La platja Cristall i la platja de la Pixerota revaliden les Banderes Blaves

Bandera Blava 2015 a la platja Cristall El distintiu certifica la qualitat, l’accessibilitat i els serveis d’aquests espais

La Bandera Blava ja oneja a la platja Cristall i a la platja de la Pixerota de Mont-roig i Miami Platja. L’acte oficial d’hissament d’aquest distintiu va tenir lloc ahir al migdia a la Platja Cristall i va comptar amb la presència de l’alcalde Fran Morancho, regidors i regidores de l’Ajuntament, socorristes, Policia Local, Mossos d’Esquadra i membres de les empreses municipals.

Les dues platges repeteixen aquesta certificació, reconeguda a nivell internacional, que atorga anualment l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental. Es tracta d’un distintiu que valora i premia les condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, d’atenció a persones amb discapacitat i l’oferta complementària d’aquests espais.

L’obtenció de les Banderes Blaves és el resultat de l’esforç i el treball dut a terme per tal de millorar-ne l’accessibilitat, la qualitat i dotar-les de serveis. De fet, ja fa setmanes que el municipi ha posat en marxa el dispositiu especial de platges per tal que tothom pugui gaudir d’aquests espais durant la temporada estiuenca.  

La Platja Cristall compta, per exemple, amb diverses dutxes, papereres de recollida selectiva, sanitaris per a minusvàlids, rampes d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, torres de vigilància, cartells informatius, parc infantil, guarderia de platja, espai d’esports, oficina de turisme, un canal d’entrada i sortida d’embarcacions a l’Estació Nàutica, a més de guinguetes, hamaques, gandules, para-sols, etc. Serveis similars es poden trobar a la platja de la Pixerota i en menor mesura a la resta de platges del municipi.

D’altra banda, tot i que el servei de neteja es realitza tot l’any, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, coincidint amb el bon temps i la major afluència d’usuaris, aquestes tasques s’intensifiquen i es duen a terme cada dia de dilluns a diumenge.

El tractor que s’encarrega d’eliminar les pedres, algues i les deixalles de la línia de la costa comença a les 5 de la matinada. Hora en què comença també un altre tractor que s’ocupa d’anivellar la platja. Seguidament s’incorporen al servei un altre tractor i dos peons encarregats de buidar a mà totes les papereres i recollir les deixalles voluminoses que hagi portat el mar o hagin deixat els usuaris. Tot plegat per deixar les platges preparades per l’arribada dels banyistes.

El dispositiu especial de platges, però, comença setmanes abans. D’una banda amb la regeneració de sorra als punts més castigats pel temporal, (aquest estiu la cala dels Vienesos o cala Casa Lladres, entre d’altres) i de l’altra amb la reparació de dutxes, la instal·lació de l’abalisament amb boies de la zona de bany, els canals nàutics o l’adequació de les casetes de platja. Uns treballs d’acondicionament, però, que són constants i es van repetint al llarg de l’estiu. 

Imatge portada

dscn6940.jpg

Imatges

dscn6937.jpg

Imatges

dscn6945.jpg

Imatges

dscn6956.jpg

Imatges

2015-07-01_09.13.50.jpg

Comparteix aquest article