L’Ajuntament informa de les noves mesures per intentar frenar els brots de coronavirus

L’Ajuntament informa de les noves mesures per intentar frenar els brots de coronavirus

  • Es posa en marxa una nova campanya per conscienciar i informar a tota la població de les noves mesures que ha establert la Generalitat de Catalunya davant la segona onada de Covid19

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp informa de les noves mesures en matèria de salut que ha decretat la Generalitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia per la COVID-19. Les mesures recollides en la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, i un cop avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entren en vigor avui, 16 d’octubre a tot el territori català.

Les mesures més restrictives són pel sector de l’hostaleria i la restauració, que han de tancar els seus establiments, almenys durant quinze dies, a excepció del servei de menjar per emportar i els hotels que es mantenen oberts amb el 50% de l’aforament a les zones comuns i espais de restauració pels clients allotjats a l’establiment. També es manté el tancament de l’oci nocturn, les sales de joc i els casinos. S’han suspès els congressos, les fires i les convencions.

Els comerços han de reduir el seu aforament al 30%, igual que els mercats ambulants. Els establiments d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària, que han de reduir al 50% el seu aforament total permès. Els establiments de bellesa resten tancats, a excepció de les perruqueries.

Les activitats culturals, com els teatres i els cinemes, han de reduir el seu aforament al 50% de la seva capacitat, i només s’hi podrà accedir amb entrada preassignada i les funcions no podran allargar-se més tard de les 23 hores de la nit. Les biblioteques, els museus i els arxius es mantenen oberts amb les mateixes mesures que fins ara. Pel que fa a les activitats esportives podran continuar desenvolupant-se, però queden suspeses les competicions i els torneigs no professionals. Els gimnasos veuen reduït el seu aforament al 50% i es torna a l’obligatorietat de la cita prèvia.

Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.

Pel que fa als parcs i espais de joc infantil a l’aire lliure no es permetrà el seu accés a partir de les 20 hores de la tarda.

El Govern de la Generalitat ha demanat prioritzar el teletreball i les reunions telemàtiques i extremar les mesures de prevenció a la feina. Les universitats catalanes han acordat fomentar les classes telemàtiques durant dues setmanes i només les classes pràctiques o tallers seran presencials. La Generalitat també ha recordat que continua vigent la prohibició de les reunions socials, tant en l’àmbit privat com públic, de més 6 persones i es demana que les persones es limitin a relacionar-se amb el seu grup o bombolla de convivència habitual i excepcionalment amb la bombolla ampliada, fent referències a un mateix grup de persones estable amb qui relacionar-se per motius laborals, familiars, escolars o recreatius.

En definitiva, tota una sèrie de mesures a les que cal sumar-hi  les de protecció individuals (mans, mascareta i distància).

Comparteix aquest article