Acollida refugiats

Adhesió a la Xarxa de Municipis Acollidors de refugiats

Mont-roig del Camp està adherit a la xarxa de municipis-refugi que preparen dispositius d’acollida i conviden a la ciutadania a implicar-se i a col·laborar, en la mesura de les seves possibilitats, en l’atenció i ajuda als refugiats víctimes dels conflictes armats a la Mediterrània.

El Ple de l’Ajuntament de 9 de setembre de 2015 va aprovar formar part de la Xarxa de Municipis Acollidors i adoptar diversos acords per respondre a la situació d’emergència que estan vivint aquestes persones.

Entre aquests acords hi ha el desenvolupament d’una Taula de Suport als Refugiats i la creació d’una base de dades de les famílies del municipi que estan disposades a acollir refugiats a casa seva.

Vols ajudar als refugiats? Vols ser família acollidora?

Totes aquelles persones que tinguin un habitatge buit o un habitatge familiar gran i que vulguin acollir refugiats poden inscriure’s a les Oficines de Serveis Socials. L’horari d’atenció al públic és de 9 a 14h. de dilluns a divendres.

El procés de municipis acollidors està coordinat per la Diputació de Tarragona, qui ha aprovat destinar 100.000 euros per iniciar l’acolliment, de moment a través dels 10 municipis més poblats de la demarcació, pel fet de ser els que tenen coberts més serveis.

Mont-roig del Camp no ha entrat a formar part d’aquesta primera fase d’acolliment, però si les necessitats ho requereixen, el municipi podria rebre refugiats de les guerres de Síria, Iraq i Afganistan en un futur proper. De fet, des de la Diputació de Tarragona es destinarà una partida extraordinària en el pressupost de 2016 per tal de continuar donant suport als municipis acollidors.

El fet de disposar d’una base de dades amb les famílies que volen ser acollidores permetrà agilitzar el procés d’ajuda si finalment aquest és necessari.