Bona acollida del primer torneig de futbol sala organitzat pels joves del Barri de La Florida

Bona acollida del primer torneig de futbol sala organitzat pels joves del Barri de La Florida

Un total de 9 equips de futbol sala (6 masculins i 3 femenins) han participat aquest diumenge al primer torneig de futbol sala del Barri de La Florida.

En categoria masculina la primera posició va ser per l’equip Piña F.C. i la segona per Miami Futsal. Pel que fa a les noies, l’equip Supergirls van ser les guanyadores mentre que el grup Castellvell va quedar en segon lloc. Tots ells es van endur un trofeu commemoratiu de la jornada. Els guanyadors a més van obtenir una sortida en kayac pel litoral del municipi. A l’entrega de premis hi van participar l’alcalde Fran Morancho i el regidor d’esports Angel Redondo.

La importància d’aquesta competició esportiva és que ha estat organitzada pels nois i noies que participen al Programa de Joves que ha impulsat el Pla de Barris.

Des d’aquest programa, que es va posar en marxa el mes de maig i que compta amb un servei de dinamització juvenil, s’ha treballat amb els joves per tal d’aconseguir fomentar la seva participació i implicació en la millora del barri.

El projecte del torneig de futbol, ideat pels mateixos joves i fruit d’aquest treball col·lectiu, ha permès canalitzar de manera positiva les seves inquietuds, doncs ells mateixos s’han encarregat d’impulsar l’activitat, cercar equips, inscripcions, reglament i funcionament del torneig. A més, també ha permès portar l’esport al barri, educar en l’establiment d’hàbits saludables, treballar per superar els estereotips de gènere, origen i classe social amb la creació de dues categories i optant per una competició oberta a tothom. En definitiva, ha servit per fomentar el vincle entre el col·lectiu heterogeni de joves del barri a través d’una activitat que els ha permès conèixer-se i crear relacions de treball entre ells.

Comparteix aquest article