Finalitzen les agents cíviques del Pla de Barris

Finalitzen les agents cíviques del Pla de Barris

  • Han impulsat una trentena de projectes per millorar la convivencia al barri i fomentar la sensibilització ambiental

La iniciativa de les agents cíviques ha estat pionera al Barri de La Florida

Les 7 agents cíviques que va contractar l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, gràcies a una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, han finalitzat aquest mes de juny les tasques de sensibilització al barri de La Florida de Miami Platja.

La figura de l’agent cívica ha estat una iniciativa pionera dins el barri i ha permès desenvolupar una trentena de campanyes de sensibilització ambiental i de civisme en el marc del projecte del Pla de Barris. Els contractes ha estat de 6 mesos a mitja jornada, 3 d’elles han desenvolupat les seves tasques al matí, 3 a la tarda i la coordinadora ha realitzat jornada completa.

Les accions que han dut s’han distribuït en 4 grans blocs: residus domèstics i comercials, mobilitat, espais públics i medi ambient. Dues de les campanyes que han tingut més repercussió han estat relacionades amb l’estalvi d’aigua i la tinença d’animals de companyia. En els dos casos, a més de repartir material informatiu i s’ha posat especial èmfasi en arribar als centres educatius, amb activitats pensades pels nens i nenes.

Altres accions que han dut a terme han estat les de donar suport a les entrades i sortides dels centres educatius, revisió de l’estat de neteja de places, parcs d’oci infantil, mobiliari urbà, elements de senyalització, voreres i paviment,  clavegueram i zones verdes, difusió dels serveis municipals gratuïts de recollida de residus, promoció de la recollida selectiva, recollir impressions i suggeriments veïnals per poder millorar els espais de confluència i conèixer quines són les necessitats de la comunitat.

Tot plegat per tal de millorar la convivència al barri, aconseguir inculcar hàbits més sostenibles i reduir el nivell d’atur de les dones d’aquesta zona. De fet, per aquest programa es va pensar prioritàriament en les dones, el col·lectiu que pateix un percentatge d’atur i risc d’exclusió social més alt. Les incorporacions també han fomentat els objectius recollits al programa ‘Dones i Cooperativisme’ que tracta d’informar, sensibilitzar i animar al col·lectiu de dones de l’àmbit del barri de la Florida de Miami Platja, ja sigui com a emprenedores o bé com a treballadores.

Comparteix aquest article