El Pla de Barris engega dos projectes socials dirigits als joves i a les dones

El Pla de Barris engega dos projectes socials dirigits als joves i a les dones

Conèixer les necessitats dels joves del barri és un dels objectius del projecte

A través d’aquests programes s’espera poder donar una resposta socio-educativa als nois i noies i fomentar l’ocupació de les dones

El Pla de Barris de La Florida de Miami Platja ha posat en marxa dos projectes socials amb l’objectiu de conèixer les necessitats i la realitat dels joves i les dones del barri. La finalitat és la millora social d’aquest col·lectius. Per desenvolupar els dos programes, s’ha treballat conjuntament amb els departaments de Joventut i de Polítiques d’Igualtat i de les Dones de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Programa de joves

La primera de les actuacions consisteix en el disseny i execució d’un programa dirigit als nois i noies que viuen en aquesta zona. Aquest, es portarà a terme a través d’una educadora de carrer, que serà l’encarregada de diagnosticar quina és la situació actual dels joves del barri i fer un treball individual, grupal i comunitari amb ells.

Es treballarà amb els joves per tal de crear vincles de confiança, per plantejar dubtes, inquietuds, dificultats i/o propostes sobre els diferents aspectes vinculats a l’àmbit social per tal que se’ls pugui donar una resposta sòcio-educativa adient.

La finalitat d’aquest programa és doble, per una banda, fer un treball conjunt amb una visió comunitària i de millora social del barri, generant una oferta d’activitats i oportunitats socials dels joves, i per l’altra, fomentar la participació dels joves, a través de la responsabilitat, el compromís, els valors socials de convivència i solidaritat i el desig de millorar la societat.

Programa de dones

L’altra actuació va dirigida a les dones del Barri de La Florida i al foment de l’ocupació.  Donat el sector i el col·lectiu, es farà especial èmfasi en el foment del cooperativisme. Així, a través d’aquest programa es vol informar, sensibilitzar i animar al col·lectiu de dones a dedicar-se, bé com a emprenedores, bé com a treballadores al treball cooperatiu. Amb la millora de les competències i del nivell d’autonomia econòmica de les dones, es pretén, per un costat, fomentar el treball femení de qualitat i emprenedor, i per l’altra diversificar l’economia del barri.

Xerrada Apodera’t per l’ocupació

Per tal d’obrir diferents vies i donar a conèixer el projecte s’ha organitzat una primera xerrada gratuïta de 4 hores anomenada “Apodera’t per l’ocupació” dirigida a les dones del barri majors de 18 anys i en situació d’atur.

L’objectiu de la sessió és fomentar l’apoderament individual i col·lectiu en l’àmbit de treball a través de la identificació de les dificultats que comporta el lideratge de les dones.

La xerrada es celebrarà els dies 6 i 8 de juny de 17.30h a 19.30 a l’Aula TIC del Pla de Barris, situada al Centre Polivalent de Miami Platja. Per participar-hi caldrà omplir un formulari d’inscripció i presentar-lo a les OMAC abans del dia 2 de juny.

Comparteix aquest article